Kategorie

24.11.2016

Sałatka z tuńczyka z fasolą

Bardzo lubimy od czasu do czasu zjeść sałatki z tuńczyka.  Jesienno - zimową porą najczęściej gości u nas wersja z kukurydzą, w lecie zdecydowanie bardziej wolę bardziej warzywne wersje.  Dzisiaj zapraszam na wersję z czerwonym ryżem i fasolą.  Taka sałatka doskonale spisze się na Andrzejkowym stole.





Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka tuńczyka 
  • 100 g czerwonego ryżu (można też użyć każdy inny)
  • 4 - 5 ogórków kiszonych
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)


Wykonanie:
Ryż ugotować i przestudzić.  Ogórka pokroić w drobną kostkę.  Dodać odcedzoną fasolę, tuńczyka i zimny ryż.  Doprawić do smaku solą i pieprzem i ewentualnie dodać łyżkę majonezu.


2 komentarze:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.