To
przepis na to co można zrobić z bananami, które niekoniecznie nadają
się już do jedzenia. Muffinki są bardzo wilgotne, bardzo bananowe, a
kawałki czekolady to jest to. Jak widać, nie przeszkadza chwilowy brak
papilotek.
Składniki:
2 szklanki mąki
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
3/4 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
2 dojrzałe banany
szczypta soli
6 kostek gorzkiej czekolady
Wykonanie: W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i olejem oraz dodać rozgniecione banany. Zawartość obu misek połączyć, dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać delikatnie. Nakładać do foremek muffinkowych i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.