Kategorie
(Przenieś do…)
Babki
Boże Narodzenie
Brownies
Bułki
Ciasteczka i gofry
Ciasta biszkoptowe
Ciasta kruche
Ciasta z kremem
Ciasta ucierane
Chleby na drożdżach
Chleby na zakwasie
Curry, Gulasze ...
Dania główne
Dania bezmięsne
Desery
Drinki
Drożdżowe
Granole
Keksy
Nalewki i likiery
Napoje
Muffiny
Owsianki / jaglanki
Pasty do chleba
Pasztety / Wędliny
Pączki / Donuty / Faworki
Pierniki i pierniczki
Pizze i zapiekanki
Przetwory
Serniki
Sałatki
Smoothies / Koktajle
Surówki, jarzynki
Śniadania
Tarty
Tarty wytrawne
Torty
Wielkanoc
Zupy
Dieta biegacza
▼
Haiti - Smażone banany (Beyen)
Dla tych, którzy jeszcze nie pomogli przypominam, że wpłat można dokonywać na przykład tu i tu .
Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany
1 łyżka mąki (dałam więcej bo się rozpadały)
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 łyżka cukru
1/8 łyżeczki sody oczyszczonej
cukier do posypania (opcjonalnie)
olej do smażenia
Wykonanie:
Połączyć rozgniecione banany z cukrem, wanilią, cynamonem i misce. Wkładać na rozgrzany olej po łyżce ciasta i smażyć aż placki będą złote. Można posypać cukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.