Robione
na szybko z mąki, która akurat byłą pod ręką, zamrożonej kruszonki, dla
chłopaków na wyprawę rowerową. Jak już je zrobiłam, to odkryłam, że
ostatnie też ubrałam w te same papilotki.
Składniki:
* 220 g mąki pszennej razowej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* ½ łyżeczki sody oczyszczonej
* 150g cukru
* 250ml mleka
* 90ml oleju roślinnego
* 1 duże jajko
* 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
* 2 łyżeczki cynamonu
* 50 g rabarbaru
* garść kruszonki z tego przepisu na ciasto
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski, wymieszać. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski i wymieszać. Zmieszać wszystko razem (niezbyt dokładnie), dodać obrany i pokrojony w centymetrowe kawałki rabarbar, lekko wymieszać i przełożyć do foremek. NA wierzch pokruszyć kruszonkę. Piec przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.