Sałataki
na zimno doskonale się sprawdzają jako letni obiad. Tym bardziej, że
można je spakować do pudełka i zjeść ze smakiem nad wodą, lub w pracy.
Składniki: * makaron (u mnie kolanka) * pierś z kurczaka * cukinia * rukola * roszponka * zioła prowansalskie * oliwa Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i studzimy. Cukinię kroimy w 1 cm paski, delikatnie spryskujemy oliwą i obsypujemy ziołami. Grillujemy (ja na patelni grillowej) z każdej strony, aż cukinia będzie miękka. Zdejmujemy z patelni i po ostudzeniu kroimy w dużą kostkę. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Obsypujemy solą i pieprzem i grillujemy. Sałatę myjemy i osuszamy. Wszystkie składniki mieszamy i ewentualnie delikatnie skrapiamy oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.