Ukochane ciasto w wersji razowej, ukochany sos i dodatki. No i na wierzch rukola wyhodowana na kuchennym parapecie. Ktoś chętny?
Składniki:
Ciasto według tego przepisu, tylko użyłam mąki pszennej razowej.
Sos z tego samego przepisu.
- Szparagi
- bakłażan
- rukola
- mozzarella
Wykonanie:
Ciasto
i sos przygotowujemy tak jak w cytowanym przepisie. Szparagi myjemy,
odłamujemy zdrewniałe końcówki i obgotowujemy przez 3 - 4 minuty.
Bakłażan myjemy, kroimy w plastry i grillujemy przez chwilę na patelni
grillowej.
Na
wyrośnięty spód wykładamy sos, na sos kładziemy szparagi i bakłażan.
Na wierzch ser. Pieczemy około 12 minut. Na upieczoną pizzę kładziemy
rukolę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.