Kategorie

10.12.2012

Piernikowe cake pops

Pierwszy raz robiłam cake popsy.  Troszkę zabawy z nimi jest, ale to znakomity prezent dla dzieci, oraz dla tych, co są dziećmi w środku.  Do zrobienia ciasteczek użyłam resztek zamrożonego biszkoptu (oczywiście najpierw został odmrożony).




Składniki:
  • 100 g biszkoptu (użyłam tego)
  • 30 g serka kremowego (cream cheese)
  • 2 łyżeczki miękkiego masła
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • lukier




Wykonanie:
Biszkopt rozkruszyć.  Dodać serek i masło i dobrze wymieszać rękami.  Kiedy masa będzie jednolita utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego.  Włożyć do lodówki do schłodzenia (moje stały całą noc).  W schłodzone wbić patyczki do szaszłyków, lub specjalne patyczki.  Tak przygotowane popsy maczać w lukrze.  Odstawić nad miseczką z lukrem, aby nadmiar spłynął.  Następnie poczekać aż lukier zastygnie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.