Są
takie przepisy, które nie mogą czekać na publikację. Ten właśnie do
tych należy. Nie planowałam wczoraj takiego deseru, ale kiedy
przeglądałam różne przepisy na truskawkowe suflety zobaczyłam ten.
Akurat miałam 3 białka, z którymi nie wiedziałam co zrobić, więc
wszystko było jasne. Okazało się, że suflet nie jest taki straszny.
Składniki:
3 białka (w temperaturze pokojowej)
ok. 200 ml zmiksowanych truskawek
2 łyżki cukru (opcjonalnie)
szczypta soli
masło (do foremek)
Wykonanie: Białka
ubijamy z solą, na sztywno. Bardzo delikatnie mieszamy z puree
truskawkowym tak, aby nie odpowietrzyć jajek. Przekładamy do foremek
nasmarowanych masłem. Pieczemy w 180 stopniach przez 10-12 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.