Kiedy zobaczyłam u Kasi ten syrop,
wiedziałam, że szybko go przygotuję. Jest niezwykle łatwy do zrobienia
i bardzo smaczny. Oczywiście wykorzystałam domową przyprawę, która nie
dość, że cudownie pachnie to jeszcze nie zawiera mąki. Postanowiłam
nakręcić też film z przygotowywania kawy warstwowej, bo wiele razy
pytaliście się w jaki sposób ją przygotowuję. Polecam, nie tylko na
święta. Przepis w ramach Korzennego Tygodnia.
Składniki:
300 ml wody
200 g cukru trzcinowego
2 łyżki przyprawy piernika
Wykonanie:
Wodę
zagotowujemy z cukrem. Dodajemy przyprawę do piernika i gotujemy na
mniejszym ogniu przez kilka minut często mieszając. Odstawiamy i po
ostudzeniu przelewamy do butelki. Potem tylko dolewamy do kawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.