Kiedy zobaczyłam te zdjęcia,
od razu zaczęłam czytać przepis. Zakupiłam brakujące składniki i
szybko przygotowałam mieszankę na tę domową gorącą czekoladę. Czekolada
wyszła idealna. Gęsta, mocno czekoladowa, nie za słodka. Taka jaką
lubię. A do tego jest dużo łatwiejsza w przygotowaniu niż te, które
robiłam do tej pory.
Składniki:
100 g czekolady (gorzkiej, delikatesowej lub mlecznej - ja dałam mleczną)
2/3 szklanki (250 ml) kakao niesłodzonego
3/4 szklanki drobnego cukru (pominęłam)
1/4 szklanki mleka w proszku
szczypta soli
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Wykonanie: Czekoladę
połamać na kawałki i zmiksować w blenderze. Dodać pozostałe składniki i
ponownie zmiksować. Przełożyć mieszankę do słoika. Aby przygotować
kubek czekolady podgrzewamy szklankę mleka z dwiema czubatymi łyżeczkami
mieszanki. Mieszamy cały czas podczas gotowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.