Składniki:
- 150 ml oleju słonecznikowego
- 2 jajka
- 100 g cukru muscovado
- 250 g bananów (3 - 4 banany)
- 75 g wiórków kokosowych
- 50 g rodzynek
- 75 g mąki pszennej razowej
- 75 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do muffinków wyłożyć papilotkami (tym
razem użyłam formy o średnicy 8 cm - wyszło mi ok. 7- 8 muffinków).
Banany rozgniatamy widelcem. Jajka, cukier i olej mieszamy. Dodajemy
banany i ponownie mieszamy. Dodajemy wiórki kokosowe, mąki, proszek do
pieczenia i rodzynki. Mieszamy do połączenia składników. Masę
przekładamy do foremek i pieczemy do suchego patyczka. (moje większe
formy piekłam ok. 30 minut)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.