Kategorie

17.03.2014

Omlet ze szpinakiem

Zazwyczaj jemy omlety na słodko lub neutralne polane jogurtem.  Jednak z okazji zielonej akcji postanowiłam przygotować wersję ze szpinakiem.  Pyszne sycące śniadanie, które równie dobrze może stać się lekkim obiadem.



Składniki:
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • garść świeżego szpinaku
  • sól, pieprz
  • olej / masło


Wykonanie:
Szpinak myjemy i kroimy na mniejsze części.  Na patelni podgrzewamy odrobinę tłuszczu.  Dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy przez chwilę.  W międzyczasie jajka rozkłucamy.  Jajka wlewamy na patelnię ze szpinakiem i doprawiamy do smaku.  Smażymy z jednej strony i przerzucamy na drugą.  Podsmażamy przez chwilę.  Podajemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.