Składniki:
- 2 - 3 liście jarmużu
- 2 jajka
- sól, pieprz
- masło lub olej
- pół ząbka czosnku (opcjonalnie)
Wykonanie:
Jarmuż
myjemy i osuszamy. Odcinamy zgrubiałe części, resztę rwiemy na
kawałki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu. Dodajemy jarmuż i
dusimy przez 2 - 3 minuty. Możemy dodać rozgnieciony czosnek pod koniec
duszenia. Robimy dwa wgłębienia w jarmużu. W każde wbijamy ostrożnie
jajko. Solimy i pieprzymy. Smażymy aż białko się zetnie, a żółtko
zostanie jeszcze płynne. Możemy smażyć pod przykryciem. Podajemy
natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.