Składniki:
- ok. 300 g dyni (np. butternut lub hokkaido)
- 100 - 150 g czerwonej soczewicy
- 400 ml mleczka kokosowego
- 1 - 2 łyżki czerwonej pasty curry
- 1 cebula
- odrobina oleju
Wykonanie:
W garnku
rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę razem z pastą. Dynię obrać i
pokroić w kostkę dodać do cebuli i chwilę przesmażyć. Dolać mleczko i
ewentualnie dolać wodę tak, aby przykrywała dynię. Kiedy płyn się
zagotuje wrzucić przepłukaną soczewicę. Przykryć i gotować aż dynia i
soczewica będą ugotowane. Ewentualnie doprawić do smaku. Podczas
gotowania kontrolować poziom płynu i w razie potrzeby dolać odrobinę
wody. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.