To danie robiłam już jakiś czas temu, po krótkim okresie bez Ainsley'a . Ten przepis przypomniał mi za co tak lubię przepisy z Meals In Minutes. Chociaż nie omieszkałam przepis wykończyć (mam nadzieję, że nie dosłownie) po swojemu. Nie miałam flatbread, ale za to mam jeszcze kilka słoików zrobionego jesienią sosu słodko-kwaśnego. Aż żal go nie wykorzystać przed sezonem.
Składniki:
500 g mielonej baraniny
szczypta soli (jak dla mnie więcej)
1 cebula drobno posiekana
2 łyżeczki mielonego kuminu
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
1/4 łyżeczki pieprzy cayenne
4 łyżki posiekanych liści kolendry
Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do robota kuchennego i dobrze wymieszać. Mokrymi rękoma uformować około 20 kuleczek. Smażyć na patelni beztłuszczowej (ja użyłam grillowej) przez około 10 minut, przewracając często, aż kuleczki zbrązowieją. Ainsley podaje je na podgrzanych flatbreads z sałatą, czerwoną cebulą i odrobiną jogurtu i kawałkami cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.