Czas
leci szybko, za szybko a ja nie mogę się nawąchać zapachu pierników.
Ponieważ słoik z granolą zaczął świecić pustkami postanowiłam zrobić tym
razem wersję piernikową. Zapach roztaczał się po kuchni już w kilka
minut po włączeniu piekarnika. Będzie jak znalazł na poświąteczne
śniadania lub jako prezent pod choinkę.
Składniki:
400 g płatków owsianych
120 g ziaren słonecznika
120 g sezamu
2 łyżki przyprawy do piernika
2 łyżeczki kakao
6 łyżek płynnego miodu
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki oleju
175 g musu jabłkowego
Wykonanie: Wszystkie składniki mieszam, rozkładam na blasze. Piekę ok. 40 minut w 170 st. C. W czasie pieczenia kilkakrotnie mieszam. Po upieczeniu zostawiam do ostygnięcia w piekarniku. Przechowywać w szczelnym pojemniku / słoju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.