Zebra zaproponowała wspaniały konkurs. Ponieważ o takim kamieniu marzę od dawna, zabrałam się szybko do roboty. Deser wyszedł wspaniały, ale przecież to było jasne - rabarbar, granola i serek czy jogurt, mmm.
A do tego jeszcze te patriotyczne kolory :)
składniki:
- 2 szklanki (220 g) obranego (ja nie obrałam) i pokrojonego na większe kawałki rabarbaru
- 1/4 szklanki (55 g) drobnego cukru
- pół szklanki (125 ml) wody
- pół łyżeczki cynamonu (dałam zamiast tego chlust wanilii)
- 1 szklanka jogurtu naturalnego, waniliowego lub greckiego lub serek homogenizowany
- 1/3 szklanki podpieczonego muesli
Wykonanie:
W niedużym garnuszku umieścić rabarbar, cukier, wodę, cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.
Rabarbar podzielić, włożyć do szklanek, na wierzch wyłożyć jogurt, posypać muesli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.