Deser ten powstał przy okazji robienia rolady. Potem na stałe wszedł do naszego repertuaru domowego. Nie ma się co dziwić. Kremówka, truskawki, czy może być coś lepszego?
Składniki:
250 ml śmietany kremówki
1/3 szklanki cukru
500 g truskawek
Wykonanie: Połowę odszypułkowanych i umytych truskawek miksujemy. Resztę kroimy na kawałki. Śmietanę ubić, pod koniec powoli dodawać cukier. Następnie powoli wlewać sos truskawkowy, cały czas ubijając. Wymieszać z kawałkami truskawek i wlać do szklaneczek. Schłodzić, udekorować truskawkami. Można dodać żelatynę, w proporcjach tak jak w roladzie, ale gdy podajemy w szklankach/pucharkach myślę, że jest to zbędne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.