Jajka te goszczą u nas zazwyczaj tylko na Wielkanocnym stole, ale dzisiaj zrobiliśmy mały wyjątek i kilka sztuk zjedliśmy na śniadanko. Tak w ramach przywoływania wiosny.
Składniki:
jajka
pieczarki
majonez
cebulka
olej
sól, pieprz
Wykonanie: jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać i poddusić na oleju. Ugotowane jajka obrać i przekroić na pół. Łyżeczką delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka rozdusić widelcem, dodać podduszone pieczarki, majonez, doprawić i wymieszać. Masą pieczarkowo - jajeczną nadziewać połówki jajek. I gotowe. W zależności od ilości jajek przygotowanie do 30 minut. Zamiast pieczarek i cebulki można użyć posiekanego szczypiorku, a wtedy przygotowanie to zaledwie 15 minut :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.