Kategorie

22.03.2009

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka te goszczą u nas zazwyczaj tylko na Wielkanocnym stole, ale dzisiaj zrobiliśmy mały wyjątek i kilka sztuk zjedliśmy na śniadanko.  Tak w ramach przywoływania wiosny.



Składniki:


  • jajka
  • pieczarki
  • majonez
  • cebulka
  • olej
  • sól, pieprz


Wykonanie:

jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać i poddusić na oleju. Ugotowane jajka obrać i przekroić na pół. Łyżeczką delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka rozdusić widelcem, dodać podduszone pieczarki, majonez, doprawić i wymieszać. Masą pieczarkowo - jajeczną nadziewać połówki jajek. I gotowe. W zależności od ilości jajek przygotowanie do 30 minut. Zamiast pieczarek i cebulki można użyć posiekanego szczypiorku, a wtedy przygotowanie to zaledwie 15 minut :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.