Kategorie

22.04.2009

Kurczak z bakłażanem

Przepis na to danie powstał trochę przypadkiem.  Robiłam obiad z tego co akurat miałam w lodówce, a za dużo tego nie było.  Danie jest mieszanką smaków, z przewagą włoskiego.  Nie wygląda może zbyt apetycznie, bo przydałoby się jakieś czerwienie lub zielenie (proszę o sugestie co to mogło by być).  Jednak smak ciekawy.



Składniki:


  • Pierś z kurczaka
  • 1 bakłażan
  • cebula
  • pesto ze świeżą bazylią
  • zioła - dałam bazylię,oregano, tymianek
  • imbir, curry
  • ryż


Wykonanie:

Pierś z kurczaka, cebulkę i bakłażany pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie dodając trochę imbiru. Następnie przyprawić ziołami wedle uznania i smażyć aż do miękkości. W międzyczasie ugotować ryż na sypko z dodatkiem curry. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.