Kategorie

18.01.2011

Odstresowujący koktajl czekoladowy

Dlaczego odstresowujący?  Bo uzupełnia poziom magnezu i wzmacnia układ nerwowy.  No a do tego wspaniale smakuje.  Przepis z "Odchudzającej książki kucharskiej".  A ja teraz na kilka dni znikam odstresowywać się w towarzystwie koleżanek ze studiów :)




Składniki:
  • 200 ml mleka sojowego lub ryżowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1/2 banana
  • 1 łyżeczka płatków migdałów
  • 1 łyżeczka melasy trzcinowej (nie dałam)
  • 1 łyżeczka ziaren słonecznika


Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować blenderem.  Ja nie miksowałam płatków, tylko posypałam nimi gotowy koktajl.

1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.