Pomysł na spaghetti zaczerpnęłam z blogu Salt & Pepper.
Musiałam go jednak odrobinę zmodyfikować, bo jak się okazało jakimś
cudem nie miałam w domu czosnku. Ale i tak było przepysznie. Spaghetti przygotowałam już dość dawno temu, ale jakoś nie było okazji do publikacji.
Składniki:
400g spaghetti
2 limonki
12 łyżek oliwy z oliwek
sol,pieprz,cukier
750g zielonych szparagów
Wykonanie: Limonki sparzyć,osuszyć,zetrzeć skórkę i wycisnąć sok,następnie wymieszać i sok i skórkę z 4-5 łyżkami oliwy,doprawić do smaku sola,pieprzem i cukrem. Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Ugotowałam je na parze nad gotującym się makaronem. Spaghetti wymieszać z sosem limetkowym oraz szparagami, można posypać tartym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.