Lubicie
makarony? Bo my bardzo. Wbrew powrzechnej opinii makaron jest zdrowy
(szczególnie ten pełnoziarnisty). Zapraszam do lektury manifestu makaronu tutaj i do konsumpcji makaronu.
Składniki:
Makaron spaghetti razowy
1 puszka pomidorów
2 łyżki koncentratu pomidorowego
100 g sera feta
3 łyżki czerwonego wina
suszona bazylia
sól, pieprz, cukier do smaku
oliwa
Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wylewamy odrobinę oliwy i podgrzewamy. Wlewamy pomidory wraz z sosem, dodajemy przecier pomidorowy. Chwilę dusimy a następnie wlewamy wino i podgrzewamy, aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem, dodajemy bazylię. Na koniec dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do sosu na patelnię i dokładnie mieszamy, tak aby sos pokrył makaron. Podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.