Kategorie

9.04.2011

Cukier fiołkowy

Fiołkowania ciąg dalszy.  Cieszę się jak dziecko i to nic, że rodzina patrzy na mnie dziwnie. Te delikatne kwiatki są cudowne.  Sama nie wiem dlaczego dopiero w tym roku się na nie odważyłam.  Teraz marzę o serniku z tym cukrem.  Może się uda? Przepis podejrzałam u Komarki i dodaję do Kwiatowej akcji Gosi.


 

Składniki:

* cukier
* kwiaty fiołka


Wykonanie:

Do słoika na przemian wkładać cukier i fiołki (lekko ugniatając).


p.s. za radą Gosi zawartość słoiczka wysypałam na pergamin i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 30 stopni do wysuszenia cukru. Potem znowu wszystko załaduję do słoiczka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.