To już kolejna potrawa, którą dzięki Grumkom
serwuję moim gościom. Podobnie jak Oni użyłam piersi (dałam mniej niż w
oryginale, ale przyprawy zostawiłam w oryginalnej proporcji i nie było
ich za dużo). Smak rewelacja, wykonanie ekspresowe i czego więcej
trzeba? Oczywiście kuchnia azjatycka.
Składniki:
* 1,5 kg kurczaka (dałam 1 pierś)
* 1/4 łyżeczki soli
* 1/4 łyżeczki pieprzu
* 1 łyżeczka mielonego kuminu
* 1/4 łyżeczki kurkumy
* 1 łyżka oleju lub oliwy
Wykonanie:
Wymieszać przyprawy i natrzeć nimi kurczaka. Upiec na złoty kolor (pierś piekłam około 20 minut w 180 stopniach). Po nakłuciu z mięsa powinien wypływać jasny płyn. Kurczaka podzielić na porcje i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.