Doskonała
przystawka na ciepłe dni zamiast zupy. Można podać ją też jako dodatek
do drugiego dania. Ja przygotowałam oczywiście w muszlach Lubelli. Przypominam, że ten makaron, oraz 3 inne, możecie wygrać tutaj. Konkurs trwa do środy 25 maja.
Składniki: * makaron muszle (około 10 sztuk) * pomidor * awokado * pół czerwonej cebuli * 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny * 1 łyżka oliwy * pół papryczki chilli * kilka liści bazylii * sól, pieprz Wykonanie: Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Osuszamy. Przygotowujemy salsę. Pomidory kroimy w kosteczkę, cebulę i papryczkę siekamy drobno. Awokado pozbawiamy pestki i skórki i kroimy w kostkę. Natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy pomidory, awokado, cebulę i chilli. Resztę soku z cytryny i oliwę mieszamy i doprawiamy. Polewamy sałatkę. Dodajemy grubo posiekaną bazylię. Gotową salsę nakładamy do muszli. Podajemy natychmiast.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.