Córcia zażyczyła sobie placuszki z dziurką
na kolację. Postanowiłam skorzystać z okazji i oprócz wersji jabłkowej
zrobić też rabarbarową. Żeby uczta była pełna placuszki polałam sosem fiołkowym.
Składniki:
* 1 szklanka mleka
* 1,5 szklanki mąki pszennej razowej
* 2 jajka
* 1 łyżeczka cynamonu
* 5 gałązek rabarbaru
Wykonanie:
Rabarbar kroimy na malutkie kawałki. Jeżeli mamy dość szerowkie gałązki warto przekroić je wzdłuż na pół. Jajka i mleko mieszamy, aby się dokładnie połączyły. Stopniowo dodajemy mąkę i przyprawy cały czas mieszając. Kiedy ciasto jest już gładkie wkładamy kawałki rabarbaru, obtaczamy w cieście i smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.