Wczoraj mieliśmy przemiłych gości. Odwiedziła nas Ola
razem z córeczkami. Ponieważ cały dzień spędziłam w pracy, musiałam
wymyślić coś szybkiego. A czy może być coś szybszego niż muffiny?
Dodatkowo posypałam je resztką kruszonki, która została po ostatnim deserze.
Składniki:
250 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
130g cukru
200ml mleka
90ml oleju roślinnego
1 duże jajko
1 jabłko
2 łyżeczki cynamonu
kruszonka (opcjonalnie)
Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 200C i wyłożyć formę papierkami do muffinków. Odmierzyć suche składniki do miski, wymieszać. Wlać wszystkie płynne składniki do drugiej miski i wymieszać. Dodać starte na grubej tarce jabłko. Zmieszać wszystko razem (niezbyt dokładnie). Ciasto przełożyć do foremek. Każdą muffinkę posypać odrobiną kruszonki. Piec przez około 20 - 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.