Mój syn od dawna prosił o chili con carne. Spełniłam jego prośbę, łącząc dwa dania, które bardzo lubi.
Składniki:
* 1/2 kg szynki
* 1 puszka pomidorów
* 1 puszka czerwonej fasolki
* 2 cebule
* 1 papryczka chili (mniej, lub więcej)
* sól, pieprz, papryka
* olej
Wykonanie:
Cebule kroimy w piórka. Podsmażamy na odrobinie oleju. Szynkę kroimy w kostkę, podsmażamy. Mięso, posiekaną papryczkę i cebulę wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem lub gorącą wodą. Dusimy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Dodajemy pomidory i fasolkę, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze przez kilka minut razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.