Składniki:
- 4 jajka
- ok. 4 łyżeczki musztardy curry *
- 3 łyżeczki miękkiego masła + więcej do smażenia
- szczypiorek (ilość według uznania)
- sól z pieprzem
- bułka tarta
Wykonanie:
Jajka dokładnie myjemy i gotujemy na twardo (możemy ugotować je w wodzie z kurkumą lub przyprawą curry i potem potrzymać w tej wodzie przez godzinę - zabarwią się lekko na żółto). Ugotowane i ostudzone jajka przekrawamy ostrym nożem na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtko i białko. W miseczce rozdrabniamy widelcem żółtko z białkiem. Dodajemy miękkie masło, posiekany szczypiorek, musztardę i doprawiamy solą i pieprzem. Skorupki nadziewamy farszem. Jeśli chcemy możemy podać jajka w takiej wersji. Możemy też maczać jajka stroną z farszem w bułce tartej i podsmażyć na maśle. (Mi osobiście ta wersja smakuje dużo bardziej).
* możemy użyć też musztardy z zielonym pieprzem, wtedy nie ma potrzeby doprawiania farszu pieprzem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.