Oto
sałatka, która może zawitać na Waszym Wielkanocnym stole. Nadaje się i
na śniadanie i na lekki obiad (jeśli śniadanie trwało zbyt długo). Do
przygotowania dressingu użyłam produktów z linii Kamis Specialitie,
które dostałam ostatnio. Już niedługo pudło pełne przypraw z tej serii,
będziecie mogli wygrać w konkursie.
Składniki:
200 g mieszanki sałat
4 jajka ugotowane na twardo
kilka pomidorków koktajlowych
3 - 5 łyżek pokrojonych oliwek
1 łyżeczka musztardy z czerwonym winem
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu (u mnie z mniszka)
1 łyżeczka ziół do sałatek
sól morska prowansalska
Wykonanie: Sałaty przekładamy do miski, dodajmy pokrojone na cząstki jajka i pomidorki, oliwki. Mieszamy delikatnie. Do słoiczka wlewamy oliwę, miód, dodajemy musztardę i zioła. Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałatkę, doprawiamy do smaku solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.