Planowałam,
że je zrobię już bardzo dawno, może dwa, a może trzy lata temu. Jakoś
nigdy nie wychodziło. Tym razem jednak kupiłam wszystkie składniki i
do dzieła. Ainsley miał cudowny pomysł, idealna kawa, a może deser na
upały.
Składniki:
- 4 łyżki brązowego cukru
- 100 ml świeżo zaparzonego espresso (proponuję dać więcej)
- 420 ml mleka skondensowanego niesłodzonego *
- 300 ml śmietanki kremówki
Wykonanie:
Cukier
rozpuścić w kawie. Dodać mleko i śmietankę. Wymieszać. Nalać do
filiżanek (około 5 - 6 sztuk). Zamrażać przez kilka godzin. Przełożyć
do lodówki na godzinę przed jedzeniem.
* jeśli dajemy słodzone, nie dodajemy cukru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.