Planowałam,
 że je zrobię już bardzo dawno, może dwa, a może trzy lata temu.  Jakoś 
nigdy nie wychodziło.  Tym razem jednak  kupiłam wszystkie składniki i 
do dzieła.  Ainsley miał cudowny pomysł, idealna kawa, a może deser na 
upały.
Składniki:
- 4 łyżki brązowego cukru
- 100 ml świeżo zaparzonego espresso (proponuję dać więcej)
- 420 ml mleka skondensowanego niesłodzonego *
- 300 ml śmietanki kremówki
Wykonanie:
Cukier
 rozpuścić w kawie.  Dodać mleko i śmietankę.  Wymieszać.  Nalać do 
filiżanek (około 5 - 6 sztuk).  Zamrażać przez kilka godzin.  Przełożyć 
do lodówki na godzinę przed jedzeniem.
 * jeśli dajemy słodzone, nie dodajemy cukru
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.