Kategorie

19.06.2012

Razowe muffiny bananowe


Inspirowane przepisem Nigelli.  Bez cukru, z pełnoziarnistej mąki.  Samo zdrowie.



Składniki na 12 muffinek:
  • 30 g oleju
  • 60 g syropu z agawy
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 dojrzałe banany
  • 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej


Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem.  W  misce wymieszać suche składniki.  Dodać składniki mokre i banany.  Wymieszać tylko do połączenia składników. Wyłożyć do blachy muffinkowej, wyłożonej papilotkami.  Piec w 190 stopniach przez około 20 - 25 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.