Kategorie

1.12.2012

Cynamonowe kakao

Szybki przepis na rozgrzewające kakao.  Przyda się bardzo, kiedy będziecie wracać z jesienno-zimowych spacerów.  Do tego kubek ubrany w ocieplacz, który wczoraj wieczorem wydziergałam.





Składniki:
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżeczki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki ubitej kremówki
  • cynamon do posypania
  • ew. cukier trzcinowy




Wykonanie:
Mleko wlewamy do garnuszka.  Przesiewamy kakao i cynamon. Ewentualnie dodajemy cukier. Podgrzewamy cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.  Zagotowane kakao zdejmujemy z ognia.  Przelewamy do kubka i nakładamy na wierzch ubitą śmietaną.  Posypujemy cynamonem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.