Kategorie

18.01.2013

Guacamole i grzanki

Jak tu zjeść czosnek?  Trzeba się przecież jakoś bronić w takich okolicznościach przyrody.  A może mocno czosnkowe guacamole?  Tak, to jest to.  A do tego grzanki z domowego pieczywa.  Swoją drogą ponownie odkryłam ten oto chleb i jesteśmy zachwyceni.  
Awokado możecie utłuc tłuczkiem do ziemniaków, widelcem czy utrzeć w moździerzu.  A jeśli nic się Wam akurat nie chce, zawsze można użyć blendera.



Składniki:
  • 2 awokado
  • 2 ząbki czosnku (można też dać 1)
  • pół małej cebuli
  • sok z 1/2 limonki
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Czosnek i cebulę drobno posiekać.  Awokado przekroić na pół, pozbawić pestki i wyjąć miąższ.  Od razu skropić go sokiem z limonki.   Miąższ rozdrobnić na jednolitą masę, dodać czosnek, cebulę i doprawić do smaku.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.