Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 50 g stopionego masła
- 100 g posiekanej czekolady (dałam gorzką)
Wykonanie:
Mąkę,
cukier, proszek i sól wymieszać w misce. Dodać mleko, żółtka i
ostudzone masło. Białka ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z
pozostałym ciastem. Dodać posiekaną czekoladę i znowu delikatnie
wymieszać. Smażyć na patelni beztłuszczowej, lub na zwykłej na
odrobinie tłuszczu. Nakładać po 1 łyżce ciasta na jeden placuszek.
Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.