Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli, odsączona (400 g)
- 4 jajka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 200 g cukru trzcinowego
- 3 łyżki kakao niesłodzonego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- orzechy włoskie (16 połówek)
Wykonanie:
Piekarnik
nagrzewamy do 180 stopni. Kwadratową formę do brownie wykładamy
papierem do pieczenia. Wszystkie składniki poza orzechami przekładamy
do blendera i miksujemy aż masa będzie gładka. Wylewamy masę do
przygotowanej formy i kładziemy na wierzch połówki orzechów. Pieczemy
przez 25 - 30 minut, do suchego patyczka. Kroimy na kwadratowe porcje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.