Czasami zapominamy o najprostszych rozwiązaniach, ale od czego są inne blogi?
Bardzo lubimy dania makaronowe. Z kilku powodów. Są smaczne, zdrowe, a
do tego szybkie do przygotowania. Penne all'arrabbiata okazało się
jednak zbyt ostre dla moich chłopaków. Prawda jest jednak taka, że było
ostre i to bardzo.
Składniki:
makaron penne
puszka pomidorów
suszona papryczka chili (ilość zależy od tego, jak ostre danie lubicie)
3 - 4 ząbki czosnku
oliwa
odrobina tymianku, oregano i bazylii
Wykonanie:
Makaron
gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek, a
następnie dodajemy posiekane papryczki. Dorzucamy pokrojone pomidory i
dusimy na średnim ogniu. Kiedy sos już lekko odparuje dodajemy
posiekane zioła. Ugotowany i odcedzony makaron dorzucamy do gotującego
się sosu. Gotujemy razem przez 1 - 2 minuty. Podajemy skropione oliwą i
ewentualnie posypane startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.