Kolejna
granola, bo poprzednia już się skończyła. Szukałam jakiegoś nowego
pomysłu i znalazłam. Jednak podczas mieszania składników przypomniałam
sobie o otwartej puszce mleczka kokosowego. A może by tak zamiast
wiórków, których akurat nie ma? Tak, koniecznie. No i nowy pomysł,
który znalazłam musi poczekać do następnej granoli.
Składniki:
250 g płatków owsianych
150 g sezamu
100 g posiekanych orzechów włoskich
30 g otrębów żytnich
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki soli
150 g mleczka kokosowego
Wykonanie: Wszystkie
suche składniki wymieszać w misce. Dodać mleczko kokosowe i syrop z
agawy. Wymieszać. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.
Piec w 150 stopniach przez 45- 50 minut. Mieszając raz, dwa razy
podczas pieczenia. Ostudzić w piekarniku i przechowywać w słoiku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.