Składniki (blacha 25 cm):
- 8 jaj
- ponad szklanka mąki pszennej
- 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
- pół szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka
ubijamy z cukrem, a następnie dodajmy po 1 żółtku nadal ubijając. Na
koniec delikatnie dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i
mieszamy szpatułką.
Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wykładam tylko dno). Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wykładam tylko dno). Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Ten konkretny biszkopt po upieczeniu rzuciłam (w formie) na podłogę z wysokości 60 cm (tak jak w tym przepisie)
Ostudzony biszkopt kroimy na 3 lub 4 blaty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.