Składniki:
- 750 g półtłustego twarogu
- 100 g cukru trzcinowego
- 2 łyżki żelatyny
- 500 g truskawek
Na wierzch:
- ok. 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka cukru
- kilka truskawek do przybrania
Wykonanie:
Twaróg
zmielić. Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzącej
wody. Lekko przestudzić. Do przestudzonej żelatyny dodać odrobinę
zmiksowanych truskawek i wymieszać. Tak zahartowaną żelatynę dodać do
reszty truskawek, wymieszać i dodać do masy serowej. Dokładnie
wymieszać (ja zmiksowałam blenderem). Formę o średnicy 20 cm
(skorzystałam z salaterki) wyłożyć folią. Włożyć serową masę i włożyć
do lodówki do stężenia ( u mnie stało przez noc). Zastygnięty sernik
wyjąc na talerz. Kremówkę ubić z cukrem. Wyłożyć na sernik.
Udekorować umytymi truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.