Kategorie

16.07.2013

Jajecznica z kurkami

Bardzo lubimy jajecznice na śniadania czy kolacje.  Ostatnio sezon kurkowy, więc i taka musiała się pojawić na naszym stole.  Idealna, z kromką domowego pieczywa.




Składniki (na 3 porcje):
  • 2 spore garście kurek
  • 1 cebula
  • 6  - 7 jajek
  • sól, pieprz
  • olej, masło

Wykonanie:
Kurki dobrze umyć i oczyścić.  Większe pokroić na kawałki.  Cebulę drobno posiekać.  Na patelni rozgrzać odrobinę masła i oleju.  Zeszklić cebulę z odrobiną soli.  Dodać kurki i podsmażać przez kilka minut, aż zmiękną.  Dodać jajka, doprawić i smażyć aż się zetną.   Podawać natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.