Kiedy Bee pokazała
go u siebie, wiedziałam, że szybko u nas zagości. Tak też się stało.
Omlet przygotowałam w najbliższy weekend na śniadanie. Córcia
przepadła. Najpierw zrobiłam jeden i jadłyśmy na spółkę. Potem
musiałam dorobić drugi, bo okazało się, że jeden to za mało.
Składniki:
2 duże jajka
100 g pure z dyni
2 łyżki cukru
szczypta soli
½ szklanki mąki
4 łyżki klarowanego masła – do smażenia
jogurt do podania
Wykonanie: Białka
ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, pure, cukier dokładnie
wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać. Dodać ubite białka i
delikatnie połączyć całość. Omlet usmażyć na maśle najpierw z jednej,
potem z drugiej strony. Podzielić na kawałki i chwilę podsmażyć.
Podawać z jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.