Składniki (na 12 - 15 sztuk):
- 250 g mąki pszennej
- 150 g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 250 ml mleka
- 90 ml oleju
- 1 jajko
- 100 g świeżej lub mrożonej żurawiny
Wykonanie:
Piekarnik
rozgrzać do 190 stopni. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Mąkę
wymieszać z cukrem, proszkiem i przyprawą. Dodać mleko, olej,
rozbełtane jajko i wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać
żurawiną i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanym
foremek. Piec około 20-25 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.