Kategorie

20.01.2014

Pasta z awokado

Najczęściej goszczą u nas pasty rybne lub jajeczne.  Jednak od dawna miałam ochotę spróbować wersję pasty jajecznej z awokado, takiej jak u Wiosenki.  Dodałam do niej dość duży ząbek czosnku.  Pasta wyszła idealna, delikatnie czosnkowa, właśnie taka jaką lubię.



Składniki:
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego


Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.  Awokado kroimy na pół.  Wyjmujemy pestkę a następnie wyjmujemy łyżeczką miąższ.  Natychmiast skrapiamy awokado sokiem z cytryny.  Przekładamy awokado, jajka pokrojone na kawałki,  ząbek czosnku do misy blendera.  Dodajemy jogurt i miksujemy całość na gładką masę.  Doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.