Kategorie

9.02.2014

Koktajl z jarmużu

Dopiero zapoznaję się z jarmużem, ale chyba już się polubiliśmy.  Zarówno w formie zupy jak i tego koktajlu bardzo mi posmakował. Chyba mogę nawet powiedzieć, że to jeden z lepszych smoothie, jakie piłam.  Idealny na drugie śniadanie.  Pomysł na połączenie jarmużu z mango podejrzałam u Eweliny.



Składniki:
  • 2 liście jarmużu (bez gałązek)
  • pół mango
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • pół jabłka
  • ok. 200 ml mleka

Wykonanie:
Mango i jabłko obieramy i kroimy na kawałki.  Do misy blendera wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy całość.  W razie potrzeby rozcieńczamy wodą, ale ja wolę wersję bardziej gęstą.  Przelewamy do szklanki i pijemy natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.