Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy czosnkowej
- 4 plastry boczku wędzonego
- 1/2 główki sałaty lodowej (u mnie mieszanka sałat)
- 225 g gotowanego mięsa z kurczaka
- 2 nieduże awokado
- 2 łyżeczki musztardy diżońskiej
- 1 łyżka octu ryżowego
- pieprz do smaku
- odrobina oliwy lub oleju rzepakowego
Wykonanie:
Boczek
kroimy na paski i podsmażamy na oliwie czosnkowej. Kiedy będzie
chrupiący zdejmujemy go z patelni i odkładamy na talerz wyłożony
ręcznikiem papierowym. Na patelnię z pozostałym tłuszczem (oczywiście
zdejmujemy patelnię z ognia) dodajemy musztardę i mieszamy, aż powstanie
ładny dressing. W miarę potrzeby dodajemy ocet ryżowy (dodałam
odrobinę)
Do
miski przekładamy sałatę, część chrupiącego boczku, kawałki kurczaka
oraz kawałki awokado. Polewamy dressingiem i posypujemy pozostałym
boczkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.