Kategorie

3.02.2014

Surówka z czarnej rzepy

Tę surówkę albo pokochacie, albo znienawidzicie.  Ale tak to już chyba jest z czarną rzepą, dość specyficzną w smaku.   Ta wersja bardzo posmakowała mojej siostrze i mi, natomiast dzieci odmówiły jedzenia, bo była za ostra.  Siostra przypomniała mi też wersję tej surówki, którą jadłyśmy często w dzieciństwie.  Może się jeszcze niedługo pojawi?



Składniki:
  • 2 czarne rzepy
  • garść suszonej żurawiny
  • 1 - 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • sól


Wykonanie:
 Rzepę obieramy i ścieramy na tarce. Solimy.  Dodajemy żurawiną i jogurt.  Mieszamy i odstawiamy na około 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.