Kategorie

24.03.2014

Pasta z wędzonej makreli

Pasty rybne pojawiają się u nas dość często, chociaż zazwyczaj nie są z wędzonych ryb.  Wiadomo, są dość intensywne w smaku i nie każdemu odpowiadają.  Ja uwielbiam.



Składniki:
  • 1 wędzona makrela (moja miała ok 250 g)
  • 200 g twarogu
  • 2 - 3 łyżki ketchupu
  • 1 mała cebula
  • 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz


Wykonanie:
Cebulę siekamy bardzo drobno.  Makrelę pozbawiamy ości i skóry.  Mięso przekładamy do miseczki.  Dodajemy twaróg i cebulę. Mieszamy. Dodajemy jogurt tak, aby uzyskać pożądaną konsystencję.  Doprawiamy do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.